Бойовики “обвинувальним вироком” ув’язнили історика Козловського на понад два роки

Дата: 04 Травня 2017
A+ A- Підписатися

Про рішення “військового трибуналу” формування повідомив його син Олександр Козловський на своїй сторінці в мережі Facebook

“Сьогодні Військовий трибунал виніс обвинувальний вирок у справі Ігоря Козловського: 2 роки і 8 місяців позбавлення волі. Ні вік Ігоря Козловського, ні син-інвалід, що знаходиться у нього під опікою, не стали пом’якшуючими обставинами для суду”, – написав він.

“Так званий суд аргументував свою позицію тим, що Ігор Козловський – особливо неблагонадійний громадянин, бо мав контакти з низкою заборонених в “ДНР” організацій, зокрема, членами партії “Свобода” в 2014 році”, – пише син.

У своєму дописі він зауважив, що сподівається лише на широку громадську підтримку та ефективні дії української влади і міжнародних організацій в процесі звільнення Ігоря Козловського.

“Від імені всієї нашої родини, хочу подякувати всім, хто відгукнувся і приєднався до акції #FreeKozlovskyy і максимально поширював інформацію про нашу ситуацію. Тільки спільними зусиллями ми зможемо максимально наблизити довгоочікуваний момент звільнення дорогої нам людини”, – пише Олександр Козловський.

Нагадаємо, у січні 2016 року у Донецьку заарештували релігієзнавця, президента Центру релігієзнавчих досліджень і міжнародних духовних відносин Ігоря Козловського. Бойовики заявляли, що він міг “дестабілізувати ситуацію” на території окремих окупованих районів Донецької області. Його звинуватили у незаконному придбанні і зберіганні двох гранат. Племінник Денис Козловський називає сміхотворним звинувачення, бо, у тій кімнаті, де, мовляв, знайшли боєприпаси, жив напівпаралізований син історика – Святослав. 

Рідні наполягають, що він не критикував публічно самопроголошене незаконне збройне формування, а на своїй сторінці у соціальній мережі ділився виключно філософськими цитатами та нейтральними фото.

Після початку конфлікту на сході України 62-річний чоловік лишився у Донецьку, аби доглядати за сином із синдром Дауна.

Раніше кандидат історичних наук Ігор Козловський керував управлінням у справах релігій Донецької ОДА. Викладав на кафедрі філософії Донецького національного технічного університету.

Він написав понад 50 наукових публікацій, брав участь у міжнародних конференціях і зустрічах, у тому числі з Папою Іоаном Павлом ІІ, головою РПЦ Алексієм ІІ, патріархом Константинопольським Варфоломієм ІІ.

За словами уповноваженої президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірини Геращенко, Ігор Козловський присутній у списках заручників, які надає українська сторона. Однак його немає серед затриманих в списках ОРДЛО. Представники ОРДЛО їй відповіли, що Ігор Козловський – “житель Донецька і його не може бути в цих списках”, пише ВВС Україна.

На думку Ірини Геращенко, Росія використовує заручників як козир для шантажування України.

За даними дослідження “Ті, що пережили пекло” проросійські бойовики катували та жорстоко поводились зі 86% українських військовослужбовців. Кожен другий цивільний зазнав такого поводження.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter