Близько ста людей біля київського “Гуліверу” протестували через припинення трансляції ЛГБТ-прапора

Дата: 12 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Близько ста людей у Києві вийшли на акцію, аби висловити протест через припинення трансляції веселкового прапора на ТРЦ “Гулівер” після погроз праворадикалів. 

Про це повідомляє “Суспільне”. 

Фото: “Київпрайд”

Мирна акція “Свободу не вимкнути”, приурочена до Міжнародного дня камінґ-ауту і Процес добровільного й усвідомленого визнання людиною своєї сексуальної орієнтації чи гендерної приналежності, відбулась 11 жовтня. 

Під час заходу учасники висловили протест через припинення трансляції ЛГБТ-прапора на ТРЦ “Гулівер”. Із 6 та до 11 жовтня з ініціативи “Київпрайду” хмарочос мали підсвічувати кольорами веселки. 

Натомість увечері 8 жовтня після акції націоналістичної партії “Національний корпус” адміністрація торговельного центру вирішила завчасно припинити підсвічувати хмарочос. 

У  “Київпрайді” обурились тим, що “праворадикальні меншини диктують правила свободи та життя іншим” й анонсували акцію 11 жовтня.  

Цього дня з контракціями вийшли й представники “Нацкорпусу” та праворадикальної організації “Традиція і порядок”. Остання напередодні також протестувала під стінами ТРЦ. 

Учасників акції та контракції розділяв кордон з правоохоронців. 

Під час протесту відкритий гей Віктор Пилипенко, ветеран батальйону “Донбас”, нагадав “Нацкорпусу”, що й серед “азовців” є представники ЛГБТ, які не можуть відкрито про це говорити через залякування. Йшлося на акції також про безкарність у випадках нетерпимості та насильства з боку праворадикалів щодо ЛГБТ-людей. 

Загалом захід відбувся мирно. Однак у “Київпрайді” кажуть, що в кінці акції в бік учасників з боку прихільників “традиційних цінностей” кинули петарду. Ніхто не постраждав. 

Водночас противники ЛГБТ заяляють, що між ними та охороною ТРЦ відбулися сутички. Так, ще перед початком акції охоронці виштовхали з території центру голову руху “Всі разом” Руслана Кухарчука. 

Читайте також: “Традиція і підлітки: як після зриву прайду в Одесі продовжують протидіяти ЛГБТ”.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter