Будівлю “Гулівера” припинили підсвічувати прапором ЛГБТ через акцію націоналістів

Дата: 09 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

ТРЦ “Гулівер” припинив підсвічувати хмарочос кольорами ЛГБТ-прапора через акцію “Національного корпусу”, під час якої її представники вимагали вимкнути трансляцію.  

Про це повідомляють на сторінці “Київпрайду” у фейсбуку.  

‼️ У зв'язку з вчорашніми подіями, показ прайд-прапору на ТРЦ «Гулівер» від сьогодні буде припинено. ? Ми обурені, ні…

Опубліковано KyivPride Пʼятниця, 9 жовтня 2020 р.

Із 6 та до 11 жовтня в Києві будівлю ТРЦ “Гулівер” мали підсвічувати кольорами ЛГБТ-веселки. Інсталяцію приурочили до “Прайд-місяця-2020”, організованого “Київпрайдом”.  

Натомість увечері 8 жовтня представники націоналістичної партії “Національний корпус” влаштували під будівлею торговельного центру акцію протесту, до якої долучилися близько 40 людей.

Зокрема, учасники акції заявили, що рішення адміністрації “Гулівера” транслювати ЛГБТ-прапор “дискредитує Україну та створює штучний конфлікт усередині українського суспільства”.

На їхню думку, ТРЦ варто було б транслювати рекламу, яка б “сприяла популяризації українських військових, традиційних сімейних цінностей чи будь-якого українського культурного чи духовного аспекту”. 

Того ж вечора трансляцію ЛГБТ-прапора вимкнули. 

“Ми обурені, ні – ми розгнівані та люті, що невелика групка праворадикально налаштованих ксенофобів думає, ніби вона може впливати на свободу самовираження та вирішувати, хто в нашій країні може мати права людини, а хто – ні. Розвиток європейського громадянського суспільства неможливий в умовах, коли праворадикальні меншини диктують правила свободи та життя іншим”, – відреагували в “Київпрайді”.

Організація також закликала всіх, кому не байдужі права людини та свобода слова, вийти 11 жовтня на мирну акцію. 
 
Водночас у суботу свою акцію під стінами “Гулівера” анонсувала й праворадикальна організація “Традиція і порядок”. Вони виходять проти Віктора Поліщука, власника ТРЦ, який “вирішив підсвітити найбільшу будівлю Києва ліберальним символом” і якого угруповання називає “хабарником та рейдером”.  
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter