Близько 9% людей у всьому світі ідентифікують себе як ЛГБТ – опитування

Дата: 06 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Згідно з глобальним опитуванням, яке провела міжнародна дослідницька компанія Ipsos, майже кожен десятий дорослий у всьому світі зараховує себе до ЛГБТ-спільноти.

Про це йдеться на сайті компанії.

Фото: Getty Images

У середньому 3% людей у всьому світі ідентифікують себе як лесбійки або геї, 4% – як бісексуали, 0,9% – як пансексуали, омнісексуали або асексуали.

Так, пансексуали – це ті, хто відчуває потяг до людей усіх гендерних ідентичностей та сексуальних орієнтацій. Вони часто описують свою сексуальну орієнтацію як “гендерну сліпоту”, тобто для них немає різниці між гендерами. Омнісексуали відрізняються від них тим, що визнають гендер та здебільшого мають свої гендерні вподобання. Тоді як асексуали – це ті, хто взагалі не відчуває сексуального потягу.

Щодо гендерної ідентичності, 1% респондентів у всьому світі зазначили, що ідентифікують себе як трансгендерних людей, ще 1% – як небінарних, гендерно неконформних або гендерфлюїдних. Ще 1% опитаних вказали, що не ідентифікують себе ні як чоловіки, ні як жінки.

Дослідники, які проводили опитування, також наголосили, що представники покоління “зумерів” більш ніж удвічі частіше визнають себе бісексуалами, пансексуалами або асексуалами, ніж міленіали, і більш ніж учетверо частіше за представників покоління X і бебі-бумерів.

У медах дослідження із 7 лютого до 13 березня Ipsos опитала 22 514 дорослих із 30 країн. 

Нагадаємо, що у 2023 році Ліверпуль прийматиме в себе київській Марш рівності, продовжуючи підтримку після “Євробачення” та демонструючи солідарність із ЛГБТ-спільнотою України. Гасло цьогорічного KyivPride – “Війна не закінчена”. Учасники та учасниці акції маршуватимуть різними країнами, нагадуючи що Україна все ще виборює право на свободу і потребує підтримки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter