Близько 58% українців підтримують бойові дії на Курщині – опитування

Дата: 16 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Більш ніж половина, а саме майже 58%, опитаних громадян України підтримують дії українських військ, що охоплюють бойові операції на території Росії.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Центром Разумкова.

Фото: Громадське радіо

Так, під час опитування соціологи нагадали, що в серпні 2024 року українські Сили оборони провели наступ у Курській області. Респондентів запитали про їхнє ставлення до того, що українські військові діють не лише на своїй території, але й на російській.

Серед опитаних 57,6% підтримують такі дії, 19,6% ставляться до них негативно, 7% залишаються байдужими, а 15,8% ще не визначилися.

Переважна більшість тих, хто вірить у перемогу України, позитивно оцінює операції на території РФ – це 65%, тоді як лише 15% з цієї групи висловлюють негативне ставлення.

Ті, хто не вірить у перемогу, частіше критично ставляться до таких дій: 22% схвалюють їх, а 50% виступають проти.

Частіше негативно оцінюють дії українських військ на російській території ті, хто вважає перемогою лише завершення війни, навіть якщо російські війська залишаться на захоплених територіях. Серед цієї групи 29% підтримують бойові дії в Росії, тоді як 47% проти.

Опитування відбулося з 20 до 26 вересня 2024 року та проводилося методом face-to-face на підконтрольних уряду України територіях, де немає активних бойових дій.

У дослідженні взяли участь 2016 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки становить не більш ніж 2,3%.

Нагадаємо, Збройні сили України намагаються підготувати російське місто Суджа, що в Курській області, до зимових холодів.

Однак спроби стабілізувати ситуацію ускладнюються через постійні обстріли керованими авіаційними бомбами та атаки FPV-дронів. Через ці обстріли вийшов з ладу генератор у місті Суджа. Крім того, пошкоджено водонапірну вежу, через що водопостачання в місті наразі припинено.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter