Блокував передання гелікоптерів силам оборони: Богуслаєву повідомили про нову підозру

Дата: 28 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці встановили, що на початку повномасштабної війни, у квітні 2022 року, коли українські військові звернулися до експрезидента АТ “Мотор Січ” В’ячеслава Богуслаєва щодо оплатного передання в користування гелікоптерів, він віддав вказівки співробітникам підприємства приховати документи на гелікоптери.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Богуслаєв зробив це для того, щоб пілоти не могли сісти за штурвал гелікоптера без спеціальних формулярів. Крім того, він наказав розукомплектувати техніку: зняти лопаті з гелікоптерів та заховати їх.

Так, наразі експрезиденту АТ “Мотор Січ” повідомили про нову підозру – у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (ст. 114-1 КК України).

Правоохоронці також встановили, що начальник департаменту зовнішньоекономічної діяльності “Мотор Січ” розробив схему постачання запчастин до авіаційних двигунів зі Сніжнянського машинобудівного заводу, який розташований на тимчасово окупованій території України.

Для обходу встановлених обмежень “Мотор Січ” опосередковано через закордонні компанії постачало сировину у вигляді заготівель на Сніжнянський машинобудівний завод та отримувало з нього виготовлені запчастини для авіаційних двигунів. У такий спосіб начальник департаменту сприяв діяльності так званої “ДНР” – сплачував на її користь “податки” та “митні платежі”.

Йому повідомили про підозру в сприянні діяльності терористичної організації (ст. 258‑3 КК України).

Нагадаємо, що контррозвідка та слідчі СБУ затримали президента промислового підприємства “Мотор Січ” та керівника одного з департаментів підприємства в жовтні цього року.

Згодом правоохоронці опублікували аудіозаписи телефонних розмов Богуслаєва, які підтверджують його співробітництво з Росією. Зокрема, він виправдовував напад окупантів і висловлював надію, що Путін не зупинить наступу своїх військ, а також розмірковував про “нацистів” в Україні тощо.

Відомо, що правоохоронці розшукали активи президента “Мотор Січі” В’ячеслава Богуслаєва на сотні мільйонів гривень. Серед вилученого – скіфське золото, зброя та елітні авто. Це майно намагалися приховано вивезти з України, щоб уникнути його арешту в межах кримінального провадження.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter