Виправдовував напад Росії: СБУ опублікувала докази співпраці президента “Мотор Січ” з окупантами

Дата: 24 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці опублікували аудіозаписи телефонних розмов президента АТ “Мотор Січ” В’ячеслава Богуслаєва, які підтверджують його співробітництво з Росією.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Фокус

Посадовець, який раніше неодноразово обирався народним депутатом від Партії регіонів, навіть після повномасштабного вторгнення окупантів продовжував постачати двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів. У такий спосіб чоловік фактично підтримував росіян та допомагав їм обстрілювати українські міста і села.

Водночас Богуслаєв виправдовував напад окупантів і висловлював надію, що Путін не зупинить наступу своїх військ, а також розмірковував про “нацистів” в Україні тощо.

Напередодні співробітники СБУ затримали посадовця та одного з працівників авіапідприємства й оголосили їм про підозри в колабораціонізмі та пособництві Росії.

Нагадаємо, що підозрювані діяли в змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації “Ростех”, яка є одним із головних виробників озброєння в Росії.

Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу Мі-8АМТШ-ВН “Сапсан”, КА-52 “Алігатор” та Мі-28Н “Нічний мисливець”.

Для того щоб обійти встановлені обмеження на торгівлю з РФ, організатори схеми використовували підконтрольні комерційні структури у трьох країнах Близького Сходу, Європи та Східної Азії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter