Блок про нагородження фільму “20 днів у Маріуполі” повернуть до телеверсії церемонії вручення “Оскара”

Дата: 15 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Блок про нагородження української документальної стрічки “20 днів у Маріуполі” повернуть до міжнародної телеверсії 96-ї церемонії вручення премії “Оскар”. 

Про це пише Deadline.

Момент вручення премії “Оскар” команді фільму “20 днів у Маріуполі”. Фото: Rich Polk / PMC

Журналісти зазначили, що це рішення організатори вручення премії ухвалили після того, як “Суспільне мовлення”, ексклюзивний транслятор “Оскара”-2024 в Україні, висловив протест щодо відсутності нагородження українських документалістів у скороченій версії.

Нагадаємо, що “20 днів у Маріуполі” – перший український фільм-переможець в історії кінопремії “Оскар”. Стрічку визнали найкращою в категорії “Повнометражний документальний фільм”.

Згодом стало відомо, що в скороченій міжнародній телеверсії вручення “Оскара” організатори вручення премії – Disney Entertainment – вирізали номінацію “Найкращий повнометражний документальний фільм”, у якій перемогла українська документальна стрічка. З цього приводу “Суспільне” висловило протест.

Зі свого боку в Disney Entertainment повідомили, що момент нагородження української команди не додали до скороченої міжнародної телеверсії церемонії “Оскар” нібито через часові обмеження.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter