Благословив “приєднання” Луганська до РФ: есбівці заочно повідомили про підозру митрополиту УПЦ МП

Дата: 12 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Правоохоронці зібрали доказову базу на підсанкційного митрополита Луганської єпархії УПЦ МП Василя Поворознюка, якому закидають співпрацю з російськими окупантами у тимчасово захопленому місті. Наразі йому заочно повідомили про підозру у пособництві державі-агресору. 

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото: Служба безпеки України

За даними слідства, у вересні 2022 року клірик прибув до Москви для участі у церемонії так званого “приєднання” тимчасово окупованих регіонів України до складу Росії. Там він висловив підтримку війни РФ проти України та захоплення частини українських територій, зокрема Луганщини.

У травні того ж року Поворознюк брав участь у “круглому столі”, який проводили у Луганську під керівництвом ватажка угруповання “ЛНР” Леоніда Пасічника. Тоді, як зазначають у СБУ, на камери російських телеканалів Поворознюк виступив за прийняття так званої “резолюції”, де поширювали фейки про українських воїнів та ситуацію на фронті.

Крім того, в інтерв’ю для російських пропагандистських ресурсів чоловік героїзував російських окупантів та закликав до продовження війни проти України.

На підставі цього слідчі повідомили Поворознюку про підозру у пособництві державі-агресору. 

Раніше за поданням СБУ Рада національної безпеки і оборони України застосувала до нього санкції.

Оскільки клірик переховується на тимчасово окупованій території Луганщини, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, що у листопаді минулого року про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною та запереченні збройної агресії РФ проти України, а також у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення держвлади повідомили настоятелю одного з храмів Вінницької єпархії УПЦ МП. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter