“Бізнес на крові”: у вересні Китай імпортував з Росії рекордні обсяги газу і сталеливарного вугілля

Дата: 26 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У вересні Китай імпортував рекордні обсяги російського скрапленого природного газу (СПГ) та сталеливарного вугілля. 

Про це пише британське агентство Bloomberg із посиланням на дані китайської митниці.

Резервуари з нафтою та газом на нафтовому складі в порту в Чжухаї, Китай, 22 жовтня 2018 року

Відомо, що імпорт коксівного вугілля з РФ у вересні зріс до 2,5 млн тонн з приблизно 900 тисяч тонн у вересні минулого року та 1,9 млн тонн у серпні.

Продажі СПГ зросли на третину в порівнянні з минулим роком – до 819 тис. тонн.

Крім цього, минулого місяця імпорт сирої нафти з РФ становив 7,5 млн тонн порівняно з 8,3 млн тонн у серпні та 6,1 млн тонн рік тому, Саудівська Аравія водночас обігнала РФ як головний постачальник для Китаю.

“Загальний обсяг закупівель російських енергоресурсів, зокрема нафтопродукти, минулого місяця сповільнився до 7,5 мільярдів доларів з рекорду у 8,4 мільярда доларів у серпні, хоча ця цифра значно перевищує торішні 4,7 мільярда доларів. Отже, за сім місяців з початку повномасштабної війни в Україні загальна сума становить понад 51 мільярд доларів. За той самий період 2021 року Китай закупив енергоносіїв у Росії на 30 мільярдів доларів”, – пише Bloomberg.

Напередодні агентство Bloomberg повідомляло, що у світі формується “тіньовий флот” із танкерів з невідомими власниками для перевезення нафти в інтересах Росії.

Нагадаємо, тоталітарна Російська Федерація під час свого повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони та голови МЗС Росії Сергія Лаврова, Кремль не збирається обмежувати свою військову агресію сходом і планує повне знищення України.

Із 24 лютого до 23 жовтня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 16 150 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні: 6 347 загиблих і 9 776 поранених. В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

Наслідки російського вторгнення на Сумщині, липень 2022 року

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило 6,5 мільйона людей утекти за кордон. За підрахунками Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.

За підрахунками ООН, станом на середину серпня понад 3 мільйони громадян України були вивезені добровільно чи примусово на територію Росії з окупованих територій Сходу та Півдня України.
 
Російські ЗМІ інформують, що станом на 1 серпня кількість переміщених з України до РФ перевищила 3 мільйони. Водночас половина з цього числа – жителі з районів, контрольованих незаконними збройними формуваннями Донеччини та Луганщини, які виїздили також ще до початку війни.
 
Після обстрілів, зокрема Сергіївки на ОдещиніКременчука на ПолтавщиніЧасового Яру, неодноразових застосувань касетних боєприпасів у житлових районах Харкова, бомб, що розлітаються на сотні уламків, спричиняючи смерть та каліцтва цивільних, влада України закликає визнати Росію державою-терористом та виключити з Радбезу ООН.
 
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар напередодні закликала ООН підтримати створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Вона наголосила, що якщо за злочини не карають, а винних не притягують до відповідальності, то вони будуть ще більшими. Джеппар переконана, що навіть коли президент РФ Володимир Путін програє свою війну, бізнес із Росією має бути неможливим, доки винних не буде притягнуто до відповідальності за злочини в Україні.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter