Більшість учасників програми з підготовки кадрів для деокупованих територій є вихідцями з цих регіонів

Дата: 13 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Більшість учасників пілотної групи проєкту Reintegration Management Program з підготовки кадрового резерву для деокупованих територій є вихідцями з нині окупованих російськими військовими регіонів. 

Увагу на це звернула президентка Бізнес-школи МІМ Ірина Тихомирова в медіацентрі “Україна”. 

Ілюстраційне зображення. Фото: IOM

Перед стартом програми організатори отримали понад дві сотні заявок, однак до навчання запросили 105 осіб. Випускатимуться з курсу 99 з них, більшість з яких отримають сертифікати про завершення, а решта – сертифікат про участь.

Під час навчання команди напрацювали два десятки проєктів, що стосуються різних аспектів розвитку нині окупованих регіонів після звільнення. Ці роботи охоплюють сфери життя від освіти, культури, відновлення ідентичності корінних народів до енергоефективності, охорони здоров’я, перезавантаження судової системи та безпекових аспектів для мешканців. 

“Відмінність цієї програми від інших в тому, що ми готували не окремих спеціалістів, а управлінські команди”, – каже Тихомирова. 

Нагадаємо, що нещодавно посадовці напрацювали проєкт закону щодо особливостей відновлення публічної влади у Криму та Севастополі.

Станом на кінець травня 2024 року понад 2 500 державних службовців записалися до експериментального проєкту з формування кадрового резерву для деокупованих у майбутньому територій України.

До резерву публічних службовців для Криму можуть записатися всі охочі. Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров оприлюднив детальний алгоритм дій для громадян, які бажають зареєструватися до резерву фахівців для роботи на деокупованих територіях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter