Більшість працівників Офісу Омбудсмана – жінки

Дата: 20 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У Офісі омбудсмана України загалом працюють 247 жінок, із яких 220 є державними службовцями. Чоловіки складають меншу частку працівників установи.

Про це повідомив Секретаріат уповноваженого Верховної Ради з прав людини на запит “Укрінформу”.

“У відсотковому співвідношенні до загальної кількості працюючих у Секретаріаті, яка станом на 30.06.2023 становить 395 осіб з урахуванням осіб, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною та звільнених від виконання службових обовʼязків на час несення військової служби, частка жінок — 62,5%”, – йдеться у повідомленні.

Як наголосили в установі, керівниками структурних підрозділів Секретаріату є 50 жінок, представниками Омбудсмана – 11 жінок (зокрема представницями Уповноваженого в регіонах працюють пʼятеро жінок).

“У відсотковому співвідношенні до загальної кількості працюючих керівників структурних підрозділів Секретаріату, яка становить 99 осіб, частка жінок, які займають керівні посади – 50,5%”, – заявили в Офісі Омбудсмана.

Раніше ZMINA писала, що результати гендерного аудиту в публічному секторі “Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на державній службі України” свідчать, що 82,5% опитаних вважають, що чоловіки та жінки мають рівні шанси та можливості для кар’єрного зростання в центральних органах виконавчої влади. 

Також більшість опитаних вважає, що жінки та чоловіки мають рівні шанси й можливість їздити у відрядження – 87,2%. Однак 58,5% опитаних відповіли, що не мають можливості їздити у відрядження, і серед них значно переважають жінки – на 28,8%.

Крім того, 12% працівників ЦОВВ і, як чоловіків, так і жінок, заявили, що стикалися з різними виявами дискримінації та сексуальними домаганнями на робочому місці. Однак лише 0,7% з них звернулися по допомогу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter