Більшість опитаних ветеранів хоче, щоб в Україні поменшало бюрократії

Дата: 13 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Щонайменше 79% опитаних ветеранів вважають, що в Україні слід зменшити обсяг бюрократичних процедур. 

Такі дані дослідження щодо актуальних потреб та бачення можливостей для кар’єрного та професійного зростання ветеранів.

Фото: neweasterneurope.eu

З 15 до 25 січня поточного року представники навчально-аналітичного відділу Українського ветеранського фонду при Мінветеранів анонімно опитали понад тисячу людей. Автори кажуть, що результати не є репрезентативними, але відбивають актуальні настрої та певні тенденції серед цільової аудиторії.

Так, 64,72% опитаних переконані, що посадовцям слід орієнтуватися на потреби ветеранів, ще майже 60% хочуть, щоб інформація про послуги була доступнішою, понад половину жадають покращення послуг загалом, а ще більш ніж 48% – розширення пропозицій послуг (вакансій освітніх програм). 

Поцікавилися соціологи й питанням цифровізації сервісів. Раніше дослідження вже показували, що серед ветеранів е-послуги мають популярність, а побоювань щодо персональних даних вони не поділяють. Нові результати показують, що щонайменше 45,64% бажають зацифрувати сервіси та послуги. 

За даними ООН, Україна перебуває на 43-му місці зі 193 щодо питання розвитку електронного урядування. 

Нагадаємо, що в уряді торік запустили проєкт, мета якого – навчити посадовців спілкуватись із громадянами “людською мовою”, а не бюрократичною.

Проблема фактичної недоступності документів через специфіку викладення існує не тільки в Україні. До прикладу, у Новій Зеландії законодавчо наказали скоротити використання складної юридичної мови та спеціальної лексики в усіх офіційних держдокументах. Таке рішення тамтешні депутати пояснили “здоровим глуздом”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter