Білоруську правозахисницю Анісію Козлюк оштрафували, але не видворятимуть – Free Belarus Center

Дата: 27 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Білоруську громадську активістку Анісію Козлюк, яку затримали 24 червня на вокзалі у Києві, не будуть примусово повертати у Білорусь, але оштрафують.

Про це повідомив Free Belarus Center, із яким співпрацює правозахисниця.

Анісія Козлюк (фото з фейсбук-сторінки користувачки Євгенії Долгої)

За цими даними, таке рішення українська Державна міграційна служба ухвалила сьогодні, 27 червня.

“Активістка вже оплатила штраф обсягом 1700 гривень і прямує до іншого відділу “міграційки”, щоб подати заяву на продовження перебування”, – мовиться у повідомленні.

Як раніше повідомляла ZMINA, українські правоохоронці затримали білоруську громадську активістку Анісію Козлюк, яка виїхала через репресії режиму Олександра Лукашенка і нині в Україні займається правозахисною і волонтерською діяльністю, оскільки виявили, що у неї закінчився термін легального перебування в Україні.

Тоді ж керівник служби правової допомоги громадської організації Free Belarus Center Володимир Жбанков підтвердив, що з початком повномасштабного вторгнення громадяни Білорусі не могли оформити документи: 15 травня голова ДМС Наталія Науменко заявляла, що щодо них “була зроблена пауза”, але також вона тоді зазначила, що “міграційна політика щодо білорусів не змінилася”, і у них приймання документів буде поновлено.

Того ж дня Козлюк звільнили з-під варти, однак рішення щодо неї мали ухвалити у понеділок, 27 червня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter