Білоруську опозиціонерку відправили під арешт в ізолятор, де катують людей

Дата: 25 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

У Мінську суд Заводського району дав 10 діб арешту членкині Координаційної ради Ользі Ковальковій.

Про це повідомляє TUT.by.

Силовики затримали Ковалькову біля прохідної тракторного заводу, куди вона приїхала з представником страйкому одного із заводів, щоб обговорити з робітниками ситуацію на підприємстві. Уже другий тиждень працівники підприємства ініціюють страйк. За словами білоруських силовиків, Ковалькова взяла активну участь у мітингу, публічно закликала до страйку, обговорювала з присутніми роботу органів держуправління і суспільно-політичне життя в країні.

Як зазначили в протоколі, жінка відмовлялася йти в спецтранспорт, і це правоохоронці розцінили як непокору законній вимозі працівників міліції. Своєю чергою, Ковалькова себе винною не вважає та наполягає на тому, що приїхала на зустріч із працівниками в їхню обідню перерву. Також вона додала, що під час зустрічі планували обговорити ситуацію на заводі, зокрема за участю заступника гендиректора з ідеологічної роботи, який також був там.

Суд відправив Ковалькову відбувати покарання в ізолятор на вулиці Окрестіна. Саме там, за словами постраждалих під час протестів білорусів, їх катували силовики: били та навіть погрожували зґвалтуванням. Також у цьому ізоляторі 25-річний Максим Довженко захворів на коронавірус. Хлопець розповів, що його разом із трьома десятками осіб тримали в камері з чоловіком, який казав силовикам, що має ковід. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter