Затриманий білоруськими силовиками мінчанин заразився коронавірусом в ізоляторі

Дата: 25 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Житель Мінська, якого затримали під час розгону акцій протесту, заразився коронавірусом в ізоляторі, де його разом з іншими людьми тримали без дотримання карантинних вимог. 

Про це він повідомив виданню TUT.by.

Родичі чекають на звільнення затриманих біля воріт ізолятора на вулиці Окрестіна

Увечері 11 серпня 25-річний Максим Довженко разом з друзями повертався додому. Біля одного з торговельних центрів у Мінську їх затримали омонівці, а згодом відвезли в ізолятор на вулиці Окрестіна, де тримали два дні. Після звільнення медики діагностували в хлопця закриту черепно-мозкову травму, забій грудної клітки, гематоми, опік кисті, а також коронавірус.

За його словами, він заразився ковідом в ізоляторі, де разом з ним у камері, призначеній для тримання чотирьох людей, сиділи 38. 

“Один з них прямо казав, що в нього коронавірус, він перебував на самоізоляції, вийшов купити сигарети – і його забрали. Але співробітники на це ніяк не реагували, тільки лякали, що після цього в нас не тільки ковід виявлять. Ми до цього поставилися спокійно: на тлі того, що відбувалося, заразитися коронавірусом не здавалася такою вже трагедією, було не до того. Хоча в камері було дуже душно, місця мало, на всіх видали чотири пляшки, куди ми набирали воду з-під крана. З них пили всі по черзі”, – розповів Довженко. 

Нагадаємо, що всього за перші п’ять днів протестів у Білорусі, які не вщухають і досі, силовики затримали близько 7 тис. осіб, зокрема іноземців. Згодом із СІЗО почали випускати затриманих, які розповідали про нелюдське поводження в місцях несвободи, побиття, погрози зґвалтуванням тощо.

ZMINA докладно розповідала про те, у яких умовах тримали людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter