Білоруській журналістці Ірині Славниковій загрожує до 7 років ув’язнення за “екстремістські злочини”

Дата: 30 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Білорусі колишній журналістці “Белсату”, співробітниці польського TVP Ірині Славниковій загрожує до семи років позбавлення волі за звинуваченням в “екстремістських злочинах”.

Про це повідомила Білоруська асоціація журналістів.

Ірина Славнікова. Джерело: телеграм-сторінка БАЖ

Як повідомив батько журналістки, їй інкримінують нібито створення екстремістського формування або формування, діяльність якого спрямована на реабілітацію нацизму чи керівництво таким формуванням, чи його структурним підрозділом.

Слідком Білорусі вважає, що Славникова “об’єднала групу громадян, які під її керівництвом та контролем створювали та розміщували екстремістські матеріали на численних польських медіаресурсах”. Розслідування справи завершено, її передали до суду.

Нагадаємо, що Славникову та її чоловіка Лойка затримали співробітники КДБ Білорусі 30 жовтня в мінському аеропорті, коли вони повертались з Єгипту. Наступного дня їм присудили 15 днів адміністративного арешту за репости матеріалів у фейсбуці з джерел, які визнані екстремістськими.

3 листопада МВС Білорусі оголосило польський телеканал “Белсат” та його акаунти в соцмережах “екстремістським формуванням” та заборонило їхню діяльність.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter