Білоруські силовики затримали доньку редакторки опозиційного видання

Дата: 08 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

8 вересня білоруські силовики затримали доньку редакторки опозиційного білоруського видання TUT.BY Галини Уласик Валерію.

Про це повідомили в телеграм-каналі видання. 

За словами журналістки, до її квартири спочатку намагалися потрапити невідомі, однак вона не відкрила їм двері, адже нікого не чекала. Згодом сусіди повідомили, що з під’їзду будинку вийшли троє чоловіків у балаклавах. Уже близько десятої години міліція вивела дочку Уласик з дому та посадила в машину. Відомо, що її затримали за підозрою в участі в несанкціонованій акції в межах кримінальної справи про масові заворушення.

“Валерія зараз працює в рекламному агентстві. Чому в силовиків виникли стосовно неї підозри в кримінальній справі й з чим це може бути пов’язане, я не знаю. З будинку забрали всю техніку, зокрема і ноутбук”, – розповіла журналістка. 

Наразі білоруські силовики офіційно затримання дівчини не коментували. 

Нагадаємо, що нещодавно суд у Мінську призначив по три доби арешту шістьом журналістам, затриманим на акції протесту 1 вересня. Кореспондентів видання TUT.BY Олексія Судника і Надію Калініну, журналістів “Комсомольської правди” в Білорусі” Сергія Щоголєва, Микиту Дуболека і Марію Елешевіч та журналіста БелаПАН Андрія Шавлюга визнали винними в участі в несанкціонованому масовому заході.

Відомо, що акції протесту в Білорусі спалахнули 9 серпня. Причиною їх стало невдоволення офіційними результатами президентських виборів, які офіційно виграв Олександр Лукашенко. За даними ООН, щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. Ще тисячі білорусів у перші дні протестів опинилися в ізоляторах, де з них знущалися силовики.
ZMINA докладно розповідала про те, у яких умовах тримали людей, зокрема, в ізоляторі на вулиці Окрестіна в Мінську.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter