Білоруські політв’язні Александров і Злобіна планують одружитися у СІЗО

Дата: 22 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Білоруський журналіст і медіаменеджер Андрій Александров та його партнерка Ірина Злобіна хочуть одружитися в СІЗО, де вони перебувають понад 7 місяців. 

Про це у своєму інтерв’ю розповіла засновниця “Пресклубу” Юлія Слуцька.

Фото: з відкритих джерел

Слуцька провела вісім місяців у тому ж СІЗО №1 на вулиці Володарського в Мінську, де перебувають Александров та Злобіна.

Я бачила Андрія Александрова, він бадьорий, тримається, вони з Ірою збираються розписатися в СІЗО“, – повідомила Слуцька.

Нагадаємо, що Андрія Александрова та його дівчину Ірину Злобіну затримали 12 січня 2020 року. Їх звинувачують у тому, що вони оплачували штрафи затриманих під час акцій протесту людей та відшкодовували вартість їх утримання в ізоляторах. Із серпня по листопад 2020 року вони сплатили 250 штрафів замість затриманих протестувальників. МВС Білорусі стверджує, що всі кошти, які використовувалися для сплати штрафів, пара отримувала з-за кордону.

У червні Александрову пред’явили звинувачення в зраді державі. Слідство вважає, що Андрій допомагав фондам BY_help і BYSOL в проведенні діяльності, спрямованої на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі.

Білоруські правозахисні організації оголосили Олександрова та Злобіну політичними в’язнями. Правозахисники наголошують, що збір добровільних пожертв громадян, а також представників білоруської діаспори та допомога в сплаті штрафів не мають нічого спільного з фінансуванням будь-якої протиправної діяльності та, відповідно, не є злочином.

Фотографія обкладинки: “Детектор медіа”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter