Білоруське видання Zerkalo.io хочуть визнати екстремістським ресурсом

Дата: 10 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Міністерство внутрішніх справ Білорусі доповнило позов про визнання інформаційної продукції порталу TUT.BY і його соцмереж екстремістськими матеріалами і вимагає визнати екстремістським видання Zerkalo.io.

Про це повідомляє Zerkalo.io.

Джерело: TUT.BY

На інтернет-ресурсі Zerkalo.io журналістами команди TUT.BY триває інформаційний тиск, спрямований на розміщення інформації з ухилом на дискредитацію органів державної влади, інформація подається однобічно, з негативною оцінкою діяльності державних органів, де завуальовано (від третьої особи) під виглядом інформаційних повідомлень формується контент, який створює масований інформаційний тиск на передплатників, здійснюється пропаганда протестної активності в суспільстві (так звані флешмоби), спрямована на формування і підтримку протестного настрою серед громадян і дестабілізацію громадської обстановки в країні“, – йдеться в обґрунтуванні відомства.

МВС Білорусі також просить визнати екстремістськими логотипи (цифрові водяні знаки) TUT.BY і Zerkalo. Які саме матеріали Zerkalo.io викликали претензії у МВС, поки не відомо.

У редакції ресурсу зазначають, що велика частина команди TUT.BY не має до Zerkalo.io жодного відношення.

Суд Центрального району Мінська продовжить розгляд заяви від МВС про визнання інформаційної продукції порталу TUT.BY і його соцмереж екстремістськими матеріалами 13 серпня.  

Ми впевнені, що не порушуємо закон і претензії МВС є безпідставними. Журналісти Zerkalo.io дотримуються принципів журналістики та білоруських законів“, – прокоментували ситуацію, що склалася, журналісти порталу.

Нагадаємо, 18 травня сайт опозиційного білоруського порталу TUT.BY був заблокований владою, а в офісі та вдома у його співробітників провели обшуки. Журналістів звинувачують в ухилянні від сплати податків.

У червні суд провів засідання про визнання екстремістськими матеріалів TUT.BY і призупинив процес на невизначений термін.

Частина колишньої команди TUT.BY запустила нове медіа – Zerkalo.io 8 липня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter