Білорусь вимагає припинити роботу Гете-Інституту у Мінську і німецької програми обміну для студентів

Дата: 02 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Білорусь закликала припинити роботу в країні Goethe-Institut у та Німецькі програми академічного обміну (DAAD).

Про це повідомило МЗС Німеччини, передає “Європейська правда“.

Німецьке зовнішньополітичне відомство висловило жаль з приводу рішення білоруської сторони.

“Це ще більш поглибить міжнародну ізоляцію Білорусі і від наслідків цього рішення постраждає білоруський народ”, – зазначає МЗС у комюніке.  

МЗС зазначає, що Гете-Інститут і програма обміну десятиріччями допомагали вибудовувати зв’язки між Білоруссю і Німеччиною та всією Європою, та що уряд ФРН і надалі працюватиме задля збереження такої соціально-культурної співпраці.

Німеччина і ЄС солідарні з білоруським народом і підтримують їхні зусилля і прагнення до того, щоб їхні базові політичні права поважали. Знову закликаємо владу Білорусі розпочати грунтовний та інклюзивний національний діалог та відреагувати на легітимні вимоги протестного руху”, – підсумовує МЗС Німеччини.

Нагадаємо, 28 червня Білорусь заявила про призупинення участі в ініціативі ЄС “Східне партнерство” у зв’язку із санкціями Євросоюзу, введеними проти режиму Олександра Лукашенка після посадки у Мінську літака Ryanair під надуманим приводом. Крім того, постійного представника Білорусі при ЄС відкликали в Мінськ для консультацій і так само запропонували вчинити главі Представництва ЄС у Білорусі.

Президент Євроради назвав це “кроком назад”, але запевнив, що ЄС буде і далі підтримувати народ Білорусі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter