Білорус підпалив себе біля будівлі міліції

Дата: 18 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У білоруському місті Смолевичі біля будівлі РВВС відбувся акт самоспалення. 

Про це повідомляє TUT.by.

Чоловік, якого наразі забрали в реанімацію, облив себе бензином та підпалив. Наразі місце події оточили правоохоронці, які нічого не кажуть про ймовірні причини трагедії. 

“Я під’їжджав до перехрестя, поруч з яким розташоване РВВС. Там стояли пожежні машини з проблисковими маячками, біля ґанку перебували співробітники міліції. Біля них лежав чоловік, поруч горіла якась ганчірка або одяг. Спочатку подумав, що це лялька якась лежить, але потім помітив, що людина ворушиться. Він був весь у якомусь білому порошку. Потім примчали дві машини швидкої допомоги й чоловіка забрали”, – розповів очевидець.

Представники Слідчого комітету повідомили, що перед підпалом постраждалий чоловік подзвонив у дзвінок на дверях РВВС, а за кілька днів до інциденту нібито намагався повідомити про самогубство в МВС.

Нагадаємо, що протести в Білорусі продовжуються вже понад місяць. Демонстранти закликають Олександра Лукашенка піти у відставку, адже не згодні з офіційними результатами виборів президента, що відбулися в країні ще на початку серпня. 

За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників білоруських протестних акцій зникли безвісти. Ще тисячі білорусів у перші дні протестів опинилися в ізоляторах, де з них знущалися силовики. ZMINA докладно розповідала про те, у яких умовах тримали людей, зокрема, в ізоляторі на вулиці Окрестіна в Мінську.

Нещодавно білоруське МВС назвало фейком інформацію правозахисників про зґвалтування мітингаря в автозаку. За словами силовиків, зґвалтувати людину в автозаку просто неможливо. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter