“Бий невірних”: у Дагестані обіцяють смартфони за повідомлення про “екстремізм”

Дата: 11 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Влада російської Республіки Дагестан обіцяє смартфони як подарунки тим, хто надішле найбільше скарг на “пропаганду тероризму й екстремізму” в інтернеті.

Така акція триває на спеціальному сайті, створеному Міністерством друку та інформації республіки й Центром інформаційної протидії тероризму та екстремізму.

На сайті закликають надіслати посилання на матеріал у мережі, і якщо експерти знайдуть порушення закону, його передадуть до прокуратури та заблокують. Найбільш активний скаржник має отримати iPhone. Тим, хто посяде друге і третє місця, обіцяють смартфони Xiaomi.

Раніше комітет російської Держдуми з безпеки та протидії корупції підготував негативний висновок на проект закону, що виключає кримінальну відповідальність за репости в інтернеті.

Законопроект про пом’якшення покарання за статтею “Розпалювання ненависті та ворожнечі” був внесений до Держдуми Росії наприкінці червня. Його автори пропонували залишити кримінальне покарання тільки за дії із застосуванням насильства чи погрозою насильством, використанням службового становища або організованою групою.

Зараз у Росії за цією статтею заводиться по кілька кримінальних справ на день – переважно за пости, репости і лайки в соціальних мережах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter