Без волосся та з вітиліго: виробник Барбі презентував нову серію інклюзивних ляльок

Дата: 29 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Американська компанія Mattel, яка випускає всесвітньо відому ляльку Барбі, презентувала нову серію іграшок, у якій присутні героїні без волосся та з вітиліго і Хронічне захворювання шкіри, за якого спостерігається поява розлогих, білявих ділянок депігментації.

Про це повідомляє CBS.

Випускаючи такі іграшки, компанія прагне переосмислити, що “означає бути Барбі, або виглядати, як Барбі”. Творці ляльки також наголосили, що створення нових героїнь дозволить дітям “розігрувати ще більше історій, які вони бачать у навколишньому світі”.

У новій лінійці Барбі також присутні ляльки з протезом. Їх компанія почала випускати ще минулого року. Іграшку проєктували разом з Джордан Рівз – 12-річною дівчинкою, яка має протез руки і допомагає людям з інвалідністю.

У новій серії ляльок зміниться й зовнішній вигляд Кена: у нього з’явиться довше волосся. У компанії зазначили, що наразі друг Барбі доступний у чотирьох типах статури, 13 відтінках шкіри, дев’яти кольорах очей і 22 кольорах волосся.

Відомо, що останні п’ять років компанія Mattel робить ляльок Барбі інклюзивнішими через звинувачення активістів у поширенні ґендерних стереотипів та уявлень щодо краси. Так, у світ уже вийшла лінійка Барбі “Приклади для наслідування”, куди ввійшли ляльки з образами олімпійських чемпіонок, науковиць та навіть відомої художниці Фріди Кало. У 2017 році компанія вперше випустила Барбі в хіджабі. Її прототипом стала американська фехтувальниця Ібтіхадж Мухамма, а восени минулого року Mattel випустила ґендерно-нейтральну Барбі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter