Беркутівці, обвинувачені в розстрілі Майдану, є в списках обміну – прокурор

Дата: 28 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Колишні бійці спецпідрозділу “Беркут”, обвинувачені в розстрілах на Майдані, перебувають у списках на обмін.

Про це повідомив прокурор Сергій Куций, передає Громадське. 

Про те, що беркутівців занесли до списку, Куций заявив у суботу під час засідання Київського апеляційного суду, де триває розгляд апеляційних скарг на рішення суду першої інстанції щодо запобіжних заходів п’яти ексберкутівцям. Йдеться про Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, які перебувають під вартою, а також Сергія Тамтуру й Олександра Маринченка, що залишаються під цілодобовим домашнім арештом.

Прокурори попросили змінити запобіжний захід ексберкутівцям, адже колишні силовики перебувають у списках на обмін. На засіданні суду Куций зачитав лист генпрокурора Руслана Рябошапки, в якому він вимагає звільнити обвинувачених зі слідчих ізоляторів.

Як відомо, 23 грудня Тристороння контактна група домовилася про взаємне звільнення утримуваних осіб до кінця року з Росією. В Офісі Володимира Зеленського розповіли, що чекають на обмін 29 грудня.

Одразу після оприлюднення домовленостей ТКГ в медіа з’явилась інформація, що в списках на обмін можуть бути беркутівці, яких обвинувачують у розстрілі Майдану. За словами адвокатки родин Небесної сотні Євгенії Закревської, Апеляційний суд може звільнити їх з-під варти заради обміну. Проти цього виступають рідні загиблих майданівців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter