Бельгія надала притулок п’ятьом геям із Чечні

Дата: 06 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

Бельгія видала гуманітарні візи п’ятьом геям із російського регіону Чечні, яким вдома загрожує переслідування за їхню сексуальну орієнтацію.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Державний секретар Бельгії з питань міграції і притулку Тео Франкен 6 квітня повідомив, що візи видало посольство Бельгії в Москві. За його словами, тепер ці п’ятеро людей можуть поїхати до Бельгії і залишитися там.

Франкен допустив, що представникам ЛГБТ з Чечні можуть продовжити видавати гуманітарні візи.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що в 2017 році Німеччина прийняла одного гея з Чечні, а також розглядає інші подібні заявки від російських представників секс-меншин. Литва прийняла у себе двох гомосексуалів, Франція – одного. Зі свого боку, Канада гарантувала притулок понад двом десяткам представників ЛГБТ-спільноти з Чечні.

Цього тижня Російська ЛГБТ-мережа повідомила, що за останній рік допомогла виїхати з Чечні 114 людям, які зазнали переслідувань з боку місцевої влади за їхню гомосексуальність.

Рік тому російська “Нова газета” почала серію публікацій про масові затримання, тортури і вбивства геїв у Чечні. Голова республіки Рамзан Кадиров відкинув усі звинувачення і заявив, що в Чечні гомосексуалів немає.

Міжнародні правозахисні організації, ООН, Євросоюз, США та інші західні країни закликали владу Росії ретельно розслідувати всі повідомлення про насильство щодо геїв у Чечні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter