Батьки українських школярів закликають заборонити очне навчання до завершення війни

Дата: 05 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Електронна петиція до президента Володимира Зеленського про заборону очного навчання у всіх навчальних закладах до кінця воєнного стану набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів. Її подали ще 8 червня.

Відповідна інформація міститься на сайті ОП. 

Фото: Укрінформ

Ініціаторка петиції Марія Горшенева просить Зеленського заборонити навчання в навчальних закладах у форматі офлайн до закінчення військових дій.

У документі вона зазначає, що не всі навчальні заклади мають бомбосховища та шляхи евакуації. Так, у деяких будівлях вузькі коридори й сходові прольоти. Крім цього, учні не зможуть сконцентруватися на навчанні після закінчення повітряної тривоги.

“Під час повітряної тривоги потрібно негайно направлятися до укриття. Наприклад, 6 червня в Києві повітряна тривога почалася о 10:21. Загроза ракетного удару пройшла о 13:09. Що учням робити дві години 48 хвилин в укритті? Як при цьому триватиме навчальний процес? Чи можливо проводити уроки в укритті для всіх учнів / студентів одночасно?” – запитує авторка петиції.

Вона додала, що частина населення була евакуйована за кордон і є сім’ї, яким нема куди повертатись. Також дітям для щоденного очного відвідування школи потрібен портфель, канцелярія, книжки, зошити, а для онлайн-навчання – тільки телефон, ноутбук або комп’ютер.

Після збору необхідної кількості підписів не пізніше ніж через три робочих дні петиція має перейти на розгляд. Процедура здійснюється невідкладно, але не пізніше ніж за 10 робочих днів з дня оприлюднення інформації про її початок.

Нагадаємо, що навчальний рік з 1 вересня в школах, університетах та закладах професійно-технічної освіти розпочнеться в режимі офлайн. Як відбуватиметься процес навчання в закладах, які перебувають у зоні бойових дій чи біля лінії фронту, залежить від ситуації з безпекою в країні.

За словами освітнього омбудсмана, укриття у закладах освіти мають бути такими, щоб під час повітряної тривоги в ньому могли одночасно розміститися всі, хто в цей момент перебуває в закладі освіти. Проте сьогодні в Україні тільки 8% шкіл мають такі бомбосховища.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter