Батько Гриба через суд зміг поновити слідство про викрадення сина

Дата: 23 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Новозаводський райсуд Чернігова скасував постанову поліції про закриття кримінального провадження, щодо викрадення 19-річного українця Павла Гриба.

Відповідне рішення, ухвалене 18 січня, опублікували в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє LB.ua.

З наміром оскаржити рішення поліції від 26 грудня 2017 року до суду звернувся Ігор Гриб, батько заарештованого в Росії хлопця.

Ще в серпні минулого року він просив Генпрокуратуру перекваліфікувати справу, порушену після зникнення Павла, з ч. 1 ст.115 (“вбивство”) на ст. 146 (“викрадення”) Кримінального кодексу України.

Суд прийняв сторону позивача та зазначив, що в поліції не вивчили всіх обставин справи, тому рішення про закриття кримінального провадження варто скасувати.

Нагадаємо, 19-річний Павло Гриб зник 24 серпня у Білорусі. За його словами, на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди в цивільному і передали іншим невідомим людям у якомусь лісі. Більше доби його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли до Смоленської області, де “законно” оформили арешт.

Адвокат Гриба Андрій Сабінін повідомляв, що російський суд заочно виніс рішення про його затримання на два місяці, ще 17 серпня, до моменту прибуття хлопця в Гомель.

За офіційною інформацією, наразі хлопець перебуває в Краснодарському СІЗО. Влада Росії намагається звинуватити його в тероризмі.

Українські лікарі заявляють, що стан здоров’я Павла Гриба, згідно з описами його російського адвоката, можна вважати важким, оскільки при його захворюванні навіть за відсутності скарг стан оцінюється як середньої тяжкості.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter