Батько із США судиться зі школою, бо вчителька відрізала його доньці волосся

Дата: 17 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У США чоловік подав позов до суду на школу, де навчалась його донька, адже вчителька відрізала дівчинці волосся. 

Про це повідомляє BBC.

Фото: WJRT

Інцидент трапився у квітні минулого року. Тоді чоловік на ім’я Джиммі Гофмейєр розповів про те, як одного дня його 7-річна донька Джурні повернулась зі школи з відрізаним волоссям. Виявилось, що це зробив однокласник дівчинки у шкільному автобусі.

Батьки відвели школярку до перукаря, який виправив зачіску, однак вже через два дні вона повернулась зі стриженим волоссям з іншого боку. Виявилось, що “асиметричну зачіску” вирішила підстригти вчителька дівчинки. Невдовзі батьки забрали Джурні в іншу школу. 

Гофмейєр подав позов проти державних шкіл Маунт-Плезант та двох викладачів до федерального суду на заході Мічігану. Його донька походить зі змішаної сім’ї, а тому батько заявляє у позові про расову дискримінацію, залякування за національною ознакою, навмисне заподіяння емоційної шкоди та напад. Він вимагає компенсації у розмірі мільйона доларів. 

Відповідачі поки що не подали офіційної відповіді, так само як і шкільний округ.

В Україні вчителі також дозволяють собі коментувати та впливати на зовнішній вигляд школярів, зокрема їхній одяг. Роблять вони це попри те, що вже майже два роки пройшло відтоді, коли в країні скасували указ, виданий ще 1996-го, яким шкільна форма для учнів була обов’язковою. 

У травні поточного року на Львівщині за це отримала штраф директорка місцевого ліцею. Окрім недоречних коментарів щодо зовнішності учениць 10 класу, жінка погрожувала не пускати до школи тих, кого побачить у неналежному, на її думку, вигляді. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter