“Бахчисарайський суд” в окупованому Криму виніс адміністративні вироки 15 кримським татарам

Дата: 20 Лютого 2022
A+ A- Підписатися
Так званий “Бахчисарайський районний суд” в окупованому Криму виніс адміністративні вироки 15 кримським татарам, яких затримали 18 лютого, під час розгляду адміністративного матеріалу стосовно громадського активіста Едема Дудакова.
 
Про це повідомила у телеграмі уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.
 
Люди, які зібрались під будівлею суду. Фото: “Кримський процес”

Сьогодні у так званому “Бахчисарайському районному суді” в тимчасово окупованому Криму винесено адміністративні вироки 15 громадянам України, які були затримані 18 лютого біля будівлі суду в м. Бахчисараї, де відбувся розгляд справи Едема Дудакова”, – зазначила Омбудсман.

За її словами, усіх 15 кримських татар “суд” незаконно визнав винними у скоєнні правопорушення, передбаченого статтею 20.2.2. КоАП РФ “Організація масового одночасного перебування і (або) пересування громадян у громадських місцях, діями яких спричинено порушення громадського порядку” та притягнув до відповідальності.

Зокрема, трьох із них незаконно засуджено до 10 діб адмінарешту, одного до 9 діб, шістьох – до 7 діб, одного до 5 діб адміністративного арешту. Ще 4 громадянам винесено адмінпокарання у вигляді штрафу у розмірі від 10 до 12 тисяч російських рублів.

Денісова зазначила, що під час цих судових засідань було надано невідкладну медичну допомогу двом затриманим, 59-річному Решату Яг’яєву та 62-річному Аріфу Османову.

До судових засідань троє осіб через свій поважний вік перебували дома, а решта – в ізоляторах тимчасового тримання у Бахчисараї, Алушті, Сімферополі та Саках.

Виносячи незаконні вироки громадянам України, країна-окупант продовжує переслідування, а також придушення громадянської активності жителів тимчасово окупованого Криму. Зокрема, РФ порушує право кримських татар на свободу висловлення поглядів і мирних зібрань… Закликаю міжнародну спільноту продовжувати санкційно-політичний тиск на Росію з метою припинення репресій проти корінного народу Криму“, – заявила уповноважена з прав людини.

Нагадаємо, 18 лютого в окупованому Криму російські силовики затримали 15 осіб, які прийшли до “Бахчисарайського районного суду” на слухання у процесі над делегатом Курултаю кримськотатарського народу Едемом Дудаковим. Його якого обвинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі на підставі коментаря в соцмережі, який він написав ще 2017 року. Оскільки до цього часу коментар залишається у мережі, то, як пояснювали адвокати, силовики розглядають справу як “злочин, що триває”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter