Автори “світового рейтингу рабства” виправили мапу з “російським Кримом”

Дата: 24 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Австралійська правозахисна організація Walk Free Foundation виправила мапу, на якій зобразила Крим частиною Росії, після скарг з України.

Про це повідомляє “Українська правда”.

В організації визнали наявність неправильного позначення, зазначивши, що помилки припустилися тільки при візуалізації. Станом на ранок вівторка мапу на сайті організації виправлено, а Крим віднесений до України.

“Помилку було допущено тільки при візуалізації і тепер виправлено. В даних рейтингу Global Slavery Index Крим було враховано як територію України”, – зазначили в організації.

Як повідомлялося раніше, у “світовому рейтингу рабства” Global Slavery Index, який підготувала австралійська правозахисна організація Walk Free Foundation, Крим зобразили на частині мап територією Росії.

Нагадаємо, що минулого року Міністерство закордонних справ України запустило другий етап проекту “Крим на мапі світу”, в межах якого відслідковуватиме некоректне позначення на мапах окупованого українського Криму як “російського”.

Міністерство просить повідомляти про виявлені некоректні зображення на електронну адресу crimea@mfa.gov.ua або в коментарях до повідомлення про проект у Фейсбуці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter