Армія РФ обстріляла Білозерку на Херсонщині, коли місцеві отримували гуманітарну допомогу

Дата: 10 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

10 серпня, у четвер, російська армія обстріляла Білозерку Херсонської області. У результаті цього поранення отримали люди, що отримували гуманітарну допомогу. 

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Фото: поліція Херсонської області

“Російська армія з артилерії обстріляла Білозерку. Травмовані шестеро людей. Під вогнем опинилися жителі, які в цей час отримували гуманітарну допомогу. Одна людина отримала тяжкі поранення. Усіх постраждалих госпіталізували”, – йдеться у повідомленні. 

У поліції Херсонської області додали, що впродовж минулої доби окупанти завдавали удари з артилерії, мінометів, танків, авіації та БпЛА. Внаслідок чергових терористичних атак РФ постраждали мирні люди, пошкоджено медичний заклад, дитячий садочок, житлова забудова та складські приміщення.

Фото: поліція Херсонської області

З авіації російська армія вдарила по Одрадокам’янці та Миколаївці. Під щільним артилерійським вогнем перебувало Микільське. Там поранення отримала 58-річна жінка.

Від ворожих обстрілів з тимчасово окупованого лівого берега Дніпра постраждали Корабельний та Дніпровський райони Херсона, центр міста та прибережна зона потерпали від концентрованих ударів противника. У мікрорайоні Корабел росіяни атакували багатоповерхівки та дитячий садочок. Поранення дістав 72-річний чоловік, його з мінно-вибуховою травмою та раною голови госпіталізували в лікарню.

Фото: поліція Херсонської області

На місцях російських атак працювали всі профільні служби, які надавали допомогу постраждалим, ліквідовували та документували наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 327 заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 29 кримінальних проваджень за ст. 438 “Порушення законів та звичаїв війни” Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 9 серпня, у середу, росіяни з артилерії вдарили по Херсону, поціливши в дитячий садок. Внаслідок обстрілу легкі поранення отримав 75-річний слюсар, йому надали необхідну медичну допомогу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter