АРМА шукає управителя Будинку профспілок, де у лютому 2014-го загинули Олександр Клітинський та Володимир Топій

Дата: 18 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) шукає управителя для Будинку профспілок на майдані Незалежності. У 2014 році внаслідок пожежі там загинули двоє євромайданівців та Героїв України – 25-річний Олександр Клітинський і 58-річний Володимир Топій. 

Відповідну інформацію опублікували на сайті АРМА. 

Фото: АРМА

Кожен учасник відбору, як зазначають посадовці, може отримати детальну інформацію щодо активів до завершення терміну подання документів. Для цього треба звернутись на пошту  info@arma.gov.ua та використати кваліфікований електронний підпис. 

Учасником конкурсу може стати лише юридична особа або фізична особа–підприємець, “метою діяльності яких є отримання прибутку”. Документи можна подавати до 15 червня поточного року до 16-ї години. 

“Ключове значення для конкурсного відбору має подання повної, якісної, всебічно аргументованої Програми управління активами, оскільки відбір управителів АРМА – це конкуренція не тільки цінових пропозицій, а саме змісту програм управління”, – кажуть в агенції. 

Суд передав Будинок профспілок до АРМА цього року. До цього у 2020-му будівлю та низку інших об’єктів нерухомості, що були в користуванні Федерації профспілок України, заарештували. 

Під час Революції гідності у Будинку профспілок був штаб Євромайдану, а 18–20 лютого 2014-го будівля майже повністю згоріла. Сталось це, коли її оточили спецпідрозділи “Беркут” та “Альфа”.

Олександр Клітинський і Володимир Топій
Фото: вікіпедія

Як зазначає українська служба BBC, слідчі встановили, що пляшки із займистою сумішшю кидали обидві протиборні сторони, але винними слідство вважає представників тодішньої влади, що влаштувала “антитерористичну операцію” і штурмувала будинок. У цій справі під слідством були 10 людей, серед яких колишній керівник управління СБУ у Києві та Київській області Олександр Щеголєв

У 2018–2019 роках Будинок профспілок відреставрували та відкрили там, між іншим, заклад харчування, а також покерний клуб. Такі дії викликали критику в активістів та родин Героїв Небесної сотні. 

Нагадаємо, що у 2023 році збігає строк давності розслідувань у справах Майдану. Нещодавно у Львові відкрили виставку про справи, в яких так і немає рішень суду. 

Фотографія обкладинки: УНІАН 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter