Арестович “прорекламував” свої семінари фотографіями блогерки Емми Антонюк: у відповідь вона запустила флешмоб

Дата: 27 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Ексрадник Офісу президента Олексій Арестович вчергове запостив сексистський допис у своїх соцмережах, де використав світлини блогерки Емми Антонюк для реклами своїх “психологічних” сесій. У відповідь на це у соцмережах запустили сестринський флешмоб “До та після”.

ZMINA зібрала, що відомо наразі.

Так, для просування свого курсу “Шукайте жінку” Олексій Арестович використав дві фотографії Емми Антонюк, на яких вона має різний стиль. Арестович згадав, як Антонюк колись публічно критикувала його курси, де він, за її словами, поширював сексистські та мізогінні ідеї. Однак сам Арестович стверджував, що саме його курс нібито допоміг Еммі змінитися.

“Емма Антонюк була нещасним незадоволеним життям створінням, піком кар’єри якої стала боротьба з моїм семінаром про окремі особливості жіночої психіки. Панночка кипіла, страждала і викривала. Але варто їй додивитися його до кінця … Не відставайте, вже понад мільйон жінок змінили свою долю. Будь, як Емма”, – написав ексрадник голови Офісу президента.

У відповідь на це Антонюк також виклала дві свої фотографії, зроблені з різницею в понад десять років. Вона поділилася історією цих світлин, пояснивши їхній контекст.

Антонюк написала, що на першій світлині їй 22 роки, і в цей час вона звільнилася з роботи на телебаченні через політичний тиск і вимушену підтримку кандидата в мери від Партії регіонів. Вона зазначила, що тоді відчувала страх і самотність. На другому фото їй 34 роки, і за цей час вона організувала доставку нових книг у майже півсотні українських бібліотек. У цьому моменті вона почувається радісною і впевненою у своїх силах.

Журналістка підкреслила, що в кожної жінки є свій особистий шлях “до” і “після”. Вона звернула увагу на те, що Арестович у своїй публікації використав фотографії як частину реклами свого семінару, в якому йдеться про “жінку на службі сатані” та “кастрацію чоловіків”. Крім того, в публікації також були коментарі його прихильників, які обговорювали зовнішність Антонюк і надсилали їй погрози за те, що вона відстоює права жінок.

Також Антонюк запропонувала почати флешмоб, у межах якого кожна жінка могла б поділитися своєю боротьбою з несправедливістю, розповівши про власні внутрішні зміни. Вона закликала жінок публікувати свої світлини з підписами “до” та “після” і розповідати свої історії, зазначивши, що це буде сильнішим, яскравішим і талановитішим, ніж образливі дописи Арестовича.

Уже через кілька годин після її заклику сотні жінок під хештегом #дотапісля_сестринство почали публікувати свої світлини й розповідати про власні життєві історії. Серед тих, хто долучився до флешмобу, були тікток- і ютуб-блогерка Алла Малкін та психологиня і викладачка сексуальної освіти Анастасія Забела, відома під ніком “У трусах”.

Нагадаємо, що у вересні минулого року народна депутатка Інна Совсун написала заяву до правоохоронних органів, щоб ті відкрили кримінальне провадження щодо колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича за розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості. 

Увагу Совсун привернув так званий семінар Арестовича у “Школі мислення Апейрон”, про який до цього розповіли активістки Емма Антонюк і Яна Брензей

Антонюк та Брензей зізнались, що щонайменше шість годин слухали сексистські лекції Арестовича. 

“Жінка на психологічному рівні собі не належить. Це розколота істота. Під виглядом турботи й заради власного задоволення, щоб менше переживати тривогу, жінка йде на службу до сатани, щоб їй було зручніше. Щойно ви перестали дивитися на (чоловіка. – Ред.), як на бога – усе, ви його кастрували, позбавили його творчих сил. Жінка, як казав мій один знайомий, на чоловіка має дивитися, як на ідола. І вимазувати періодично своєю жертовною кров’ю йому губи”, – казав Арестович під час семінару.

Активістки Антонюк та Брензей звернули увагу, що дискримінаційні висловлювання подібного штибу Арестович робить лише на платних семінарах, а не публічно, ймовірно, побоюючись за репутацію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter