Апеляційний суд заборонив діяльність Комуністичної партії України

Дата: 05 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд у Львові заборонив діяльність Комуністичної партії України й партії “Щаслива Україна”. 

Про це повідомляє Восьмий апеляційний адміністративний суд. 

Фото: Ізбірком

“Інформуємо про те, що судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції: заборонено діяльність Комуністичної партії України. Майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави”, – йдеться в повідомленні.

Аналогічне рішення суд ухвалив стосовно партії “Щаслива Україна”.

Також в Україні заборонено такі партії: “Русь єдина”, “Опозиційна платформа – За життя”, Партія Шарія, “Опозиційний блок”, “Соціалісти”, “Наші”, “Держава” , Блок Володимира Сальдо, Партія справедливості та розвитку, Соціалістична партія України, “Ліва опозиція”, Союз лівих сил та Прогресивна соціалістична партія України.

Нагадаємо, що Верховна Рада 3 травня ухвалила законопроєкт №7172-1 щодо заборони проросійських партій. Автори закону переконані, що заборона діяльності проросійських політичних партій, які ведуть антиукраїнську діяльність або пропагують колабораціонізм, буде ефективним засобом захисту демократії в Україні і її незалежності та суверенітету. Президент підписав закон 14 травня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter