Апеляційний суд у Києві дозволив затримати кремлівського куратора Криму Аксьонова

Дата: 01 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд дозволив затримати кремлівського куратора в Криму Сергія Аксьонова, причетного, зокрема, до порушення територіальної цілісності України.

 Про це 30 листопада повідомила пресслужба суду.

Сергій Аксьонов

Після подання прокурором апеляційної скарги суд скасував рішення Шевченківського районного суду Києва від 4 жовтня, яким суддя першої інстанції відмовився задовольнити клопотання Офісу генпрокурора – дозволити затримати Аксьонова, щоб забезпечити його участь у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

У суді нагадали, що Аксьонова підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених такими статтями Кримінального кодексу України: “Дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади”, “Зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України”, “Створення, керівництво злочинною спільнотою чи злочинною організацією, а також участь у ній”, “Терористичний акт”, “Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства”, “Захоплення державних чи громадських будівель чи споруд”.

Рішення суду прокоментував Сергій Аксьонов. 

“Нехай спробують. Чекатиму. А якщо серйозно, то київська влада щоразу б’є свої ж рекорди з абсурдності та безглуздості ухвалених рішень. Порожні слова, пафосні заяви й брехливі звинувачення – це все, на що вони здатні”, – написав він на своїй фейсбук-сторінці. 

Нагадаємо, у лютому 2021 року прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила керівникам окупаційної адміністрації РФ у Криму Сергію Аксьонову та Володимиру Константинову про підозри в порушенні законів та звичаїв війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter