Суд залишив без змін штраф для підприємця, який під час блекауту купив генератор і надавав послуги з підзарядки

Дата: 21 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд Одеської області оштрафував підприємця Дмитра Осовського, який під час блекауту купив генератор і надавав послуги з підзарядки, на 17 тисяч гривень. Суд звинуватив підприємця за статтею 164 КУпАП “ведення підприємницької діяльності без реєстрації, ліцензії або у час, коли ліцензія закінчилася”. До касаційного суду підприємець поки не вирішив подавати позов.

Про це виданню ZMINA повідомив сам одеський підприємець.

Дмитро Осовський. Джерело: фейсбук-сторінка підприємця

“Мене оштрафували на 17 тисяч гривень Іменем України. Спасибі. Ціную. Суддя навіть слухати не хотів мої аргументи. Я досі не можу зрозуміти, який закон я порушив. Продажу електроенергії не було в принципі, це не можливо. Суддя вийшов у нарадчу кімнату на 30 секунд і виніс рішення на два аркуші. Видно було, що його підготували заздалегідь”, – говорить підприємець Дмитро Осовський.

До касаційного суду одеський підприємець поки не вирішив подавати скаргу, бо не має рішення суду на руках.

У листопаді після масованих ракетних обстрілів російських окупантів, які призвели до тривалих вимкнень електроенергії в Одесі, підприємець Дмитро Осовський обладнав генератором приміщення свого копіцентру, який розташований у ЖК “Радужний”, та брав плату за вхід 50 гривень. Поліція розцінила це як “продаж електроенергії без ліцензії” і оштрафувала підприємця на 34 тисячі гривень, максимально по даній статті. Осовський оскаржував це рішення в Овідіопольському районному суді Одеської області. Суд зменшив йому штраф до 17 тисяч гривень. 

Як відомо, 23 листопада Росія завдала масованого ракетного удару по Україні. Внаслідок атаки пошкоджень зазнали об’єкти критичної інфраструктури та житловий сектор, зокрема в Києві та на Київщині. Низка населених пунктів України лишилася без світла та водопостачання, у Харкові та Києві припинило роботу метро.

Згідно з повідомленням Офісу президента, станом на вечір 23 листопада 11 областей мали позначку “вся область без електрики”. Найскладніша ситуація з електропостачанням у Київській, Львівській, Чернігівській, Тернопільській та Волинській областях, а також у місті Києві. 

На Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС через зниження частоти в енергосистемі спрацював аварійний захист; усі енергоблоки автоматично вимкнулися.

У неділю, 27 листопада, у вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський подякував українському бізнесу та підприємцям, які роблять свої офіси, відділення, кафе новими пунктами незламності та допомагають людям пережити відсутність електроенергії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter