Апеляційний суд Києва заборонив реконструкцію будівлі “Квіти України”

Дата: 26 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд заборонив реконструкцію будівлі “Квіти України” на час судового процесу щодо можливого порушення авторських прав; отже, судді залишили без змін рішення суду першої інстанції.

Про це 25 жовтня повідомила пресслужба суду.

Архівне фото будівлі. Джерело: фейсбук-сторінка спільноти “Квіти України”

Рішенням суду заборонено проводити будь-які роботи, які мають чи можуть мати своїм наслідком будь-які зміни фасаду чи інших елементів будівлі, що відрізнятимуться від авторського проєкту будівлі, а також замовляти та укладати договори на такі роботи з будь-якими підрядниками, до набрання рішенням у справі законної сили.

У липні Шевченківський райсуд столиці заборонив нинішньому власнику будівлі (навчально-методичний павільйон у стилі післявоєнного модернізму “Квіти України” на вул. Січових Стрільців, 49) – ПрАТ “Квіти України” її демонтаж на час судового процесу щодо порушення авторських прав архітектора будівлі Миколи Левчука.

Останній є автором оригінального проєкту будівлі, а також внутрішніх елементів декору, зокрема оригінальних світильників та дизайну облицювання стін. По захист прав Левчука до адвокатів звернулася його донька Анастасія. Ситуація стосувалася запланованої реконструкції будинку, який наразі належить ПрАТ “Квіти України”.

Зовнішній вигляд будівлі після реконструкції на рендерах, які оприлюднив власник, свідчив про те, що фасад буде кардинально змінено, а каскадний атріум знищено, розповіла адвокатка Лідія Климків.

Забудовник подав апеляцію проти ухвали про заборону будробіт на час розслідування можливого порушення авторського права.

Також відомо, що 15 вересня ПрАТ “Квіти України” подало позов “про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації” проти Грицюка Тараса, активіста ініціативи (справа № 758/13089/21). Позови з такими самими звинуваченнями від ПрАТ “Квіти України” подано проти “1+1 Інтернет” та Дмитра Гуріна

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter