Американська ведуча Опра Вінфрі перепросила за просування культури дієт

Дата: 13 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У прямому ефірі компанії WeightWatchers на ютубі американська ведуча Опра Вінфрі перепросила за те, що багато років просувала культуру дієт.

Про це пише Variety.

Опра Вінфрі. Фото: Getty Images

“Я була непохитною учасницею цієї дієтичної культури. Я просувала її на моїх платформах, у журналах, ток-шоу впродовж 25 років… Я була її основною учасницею. Я не можу сказати вам, скільки шоу про схуднення й перевтілення я зробила, і вони були основними відтоді, відколи я працюю на телебаченні”, – сказала ведуча.

Вінфрі також згадала про момент зі свого шоу, де вона вийшла на сцену з візком, на якому лежало близько 30 кілограмів тваринного жиру – стільки ваги тоді втратила ведуча, – щоб показати, яких результатів вона досягла під час схуднення. За словами ведучої, вона шкодує про цей момент.

У коментарях під прямим ефіром багато жінок висловили підтримку ведучій і поділилися власним досвідом бодишеймінгу і

Як пише Glamour, Вінфрі була прихильницею культури дієт і сама обмежувала себе в споживанні їжі, оскільки часто стикалася з критикою своєї ваги. Також вона була в раді WeightWatchers – міжнародної компанії зі штаб-квартирою в США, яка пропонує послуги зі зниження й підтримки ваги. 

У лютому Вінфрі залишила раду компанії. Вона перебувала там на посаді директорки з 2015 року. 

“Я прагну продовжити цю розмову й допомогти нам краще зрозуміти питання ваги й те, як ми можемо використовувати науку й знання, щоб поліпшити наше життя”, – сказала вона тоді.

Нагадаємо, що в Україні тема бодишеймінгу досі залишається гострою. Зокрема, у липні 2023 року в соціальних мережах почали цькувати виконувачку обовʼязків директорки музею Голодомору Лесю Гасиджак, поширюючи її світлини з образливими підписами.

На неприпустимості подібної дискредитації та закликів до дискримінації наголошує керівниця напрямку із захисту представників громадянського суспільства Центру прав людини ZMINA Людмила Янкіна. За її словами, коли людину оцінюють з погляду відповідності тій чи іншій посаді, зовнішні характеристики мають бути вилучені з критеріїв відбору, оскільки вони жодним чином не впливають на освіту, професійні якості чи досвід працівника або працівниці.

Читайте також: “Обмежені можливості” та “нетрадиційна орієнтація”: як новий український серіал “Встигнути до 30” поширює стереотипи та мову ворожнечі

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter