Активісти вимагають не повертати монополії на держфінансування організацій осіб з інвалідністю

Дата: 05 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Понад 30 організацій вимагають від уряду не прописувати в постанові про порядок розподілу коштів для організацій, що допомагають людям з інвалідністю, норму, яка фактично поверне монополію на держфінансування. 

Про це повідомили на сторінці організації “Разом проти корупції” у фейсбуку. 

#держкоштинедляобраних, #Інклюзивність_без_корупціїВ найближчі дні Міністерство соціальної політики України має шанс…

Опубліковано Разом проти корупції Понеділок, 4 травня 2020 р.

На початку квітня Верховна Рада підтримала законопроєкт, який вилучив з бюджетної програми фінансування рядок про виділення більшої частини коштів чотирьом організаціям, що допомагають людям з інвалідністю. До проголосованих змін вони отримували без конкурсу понад 80% коштів державної фінансової допомоги, що йшла на підтримку громадських організацій осіб з інвалідністю. Проте у 2020 році за ці гроші всі організації осіб з інвалідністю мали змагатися між собою своїми ідеями, проєктами й програмами.

За словами активістів, незважаючи на те, що на рівні закону окремий рядок про держфінансування скасували, лобісти намагаються прописати його в постанову Кабміну про порядок розподілу коштів на організації осіб з інвалідністю.

“Те, що така практика безконкурсного “дарування” державних грошей на основі надуманих критеріїв – чистої води дискримінація і класична корупційна схема, знає навіть першокурсник юридичного факультету”, – зазначили вони.

Антикорупційні активісти наголосили, що схема з розподілу грошей, яка існувала більш ніж 20 років, коштувала українським платникам податків понад 600 млн грн. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter