Рада скасувала монополію на держфінасування низки організацій, що допомагали людям з інвалідністю

Дата: 14 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Верховна Рада підтримала законопроєкт про внесення змін до Закону  “Про Державний бюджет України на 2020 рік” та, зокрема, вилучила з бюджетної програми фінансування рядок про виділення більшої частини коштів чотирьом організаціям, що допомагають людям з інвалідністю. 

Про це повідомили активісти ініціативи “Разом проти корупції”. 

#держкоштинедляобранихПеремога! Щойно Верховна Рада скасувала норму, за якою 4 організації окремим рядком, без…

Опубліковано Разом проти корупції Понеділок, 13 квітня 2020 р.

За словами активістів, парламентарі скасували монополію на державне фінансування, яка існувала багато років. До проголосованих змін чотири організації отримували без конкурсу понад 80% коштів державної фінансової допомоги, що йшла на підтримку громадських організацій осіб з інвалідністю. У 2020 році за ці гроші всі організації осіб з інвалідністю змагатимуться між собою своїми ідеями, проєктами й програмами. Задля цього Фонд соціального захисту інвалідів уже оголосив про початок формування складу комісії з розгляду відповідних програм. 

Однак, як стверджують активісти, для повноцінного скасування монополії на держфінансування необхідно також скасувати 183-тю постанову Кабміну з перенесенням частини її положень у загальну процедуру розподілу коштів на користь організації осіб з інвалідністю та встановити максимальну суму коштів, які можуть отримати організації.

“Аби не було повторення старої історії оверконцентрації коштів у руках “привілейованих” і багато чого іншого”, – додають активісти. 

Також вони наголосили, що скасування окремого рядка про виділення більшої частини коштів лише чотирьом організаціям у 2020 році не означає, що такий рядок не з’явиться в бюджеті на наступний рік. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter