Активісти добились відкриття кримінальної справи проти будівництва паркінгу на Оболоні 

Дата: 27 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Громадські активісти ГО “Парк Прирічна” та громада Оболоні домоглись відкриття справи Оболонським управлінням поліції щодо передачі Київрадою земельної ділянки КП “Житлоінвестбуд-УКБ” для будівництва аквапаркінгу на гідротехнічній споруді цивільного захисту населення від підтоплень та на рекреаційній зоні Оболоні.

Про це повідомляє громадська організація “Парк Прирічна” на своїй сторінці у фейсбуку.

Фото: ГО “Парк Прирічна”

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 ККУ “Зловживання владою або службовим становищем”. Санкція за цією статтею передбачає арешт на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Додамо, що понад 6 тисяч киян підписали петицію “За створення парку Прирічна без жодних забудов”.

Раніше Київська будівельна компанія “Ковальська” подала позов про захист честі та гідності проти активіста громадської організації “Зелена хвилина”, юриста ініціативи “Мапа реновації” Дмитра Перова через пост активіста про знесення забудовником історичної будівлі на вулиці Жилянській.

Нагадаємо, Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційні скарги Київської міської ради та громадської організації “Захистимо Протасів Яр” про встановлення сервітуту на ділянці, яка є частиною ландшафтного заказника “Протасів Яр”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter