Активісту Роману Абрашину вручили повістку через протест проти витрачання коштів на бруківку

Дата: 02 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Співзасновнику благодійного фонду “Обійми” Роману Абрашину представники поліції та військкомату вручили повістку через протест проти витрачання коштів київського бюджету на бруківку. 

Про це Абрашин повідомив у коментарі виданню ZMINA.

Співзасновник благодійного фонду “Обійми” Роман Абрашин з повісткою. Фото з його фейсбук-сторінки

За словами активіста, 16 вересня він облив фарбою будівлю КМДА через незгоду з нецільовим витрачанням бюджетних коштів мером і його поплічниками.

Після цього на мене склали два адміністративні протоколи, а моїй знайомій активістці Марії Барабаш Кличко особисто телефонував та писав, де зазначав, що особисто простежить, щоб мене відправили на фронт. Після цього приїхала поліція для актуалізації моїх даних, а нині приїхав наряд із представниками ТЦК і мені вручили повістку”, – каже активіст.

Абрашин переконаний, що це точкова ініціатива, бо представники поліції та військкомату приїхали саме за місцем фактичного проживання і лише активісту вручили повістку.

Також активіст додав, що не вважає вручення повістки актом мобілізації. Це, на його думку, переслідування за громадську позицію.

ZMINA надіслала запит до мера Києва Віталія Кличка, щоб почути його позицію в справі.

Раніше про погрози з боку міського голови Києва Віталія Кличка заявляла громадська активістка та засновниця фонду “Спочатку справи” Марія Барабаш. За її словами, після мітингу під стінами КМДА вона написала особисто Віталію Кличку повідомлення, що кияни його запрошують на акцію. У відповідь міський голова зателефонував їй і сказав, що “простежить, щоб на район Києва, у якому вона проживає, не виділяли гроші на благоустрій, а сусіди зверталися до неї. А також що особисто простежить, щоб хлопця, який облив фарбою будівлю КМДА, відправили на фронт”.

Нагадаємо, 16 го та 17 вересня під стінами Київської міської державної адміністрації зібралися мітингувальники, які вимагали від місцевої влади закласти до бюджету на наступний рік більше коштів на потреби військових. Співзасновника благодійного фонду “Обійми” Романа Абрашина, який облив будівлю червоною фарбою, тоді затримали. Йому вручили два адміністративних протоколи.

Під час акції кілька десятків людей вишикувалися рядами під стінами адміністрації з українськими прапорами та плакатами. Вони скандували: “Гроші на ЗСУ”.

Як відомо, подібні акції відбувались і в інших містах України. 14 вересня кілька десятків людей зібралися під стінами міської ради Тернополя з вимогою збільшити фінансування оборони з місцевого бюджету до 15%.

Тим часом в Одесі небайдужі протягом трьох тижнів виходили на протести з вимогою виділяти гроші на армію, а не ремонт суду. Учасники акції виступають проти багатомільйонних тендерів, які міськрада проводить під час повномасштабної війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter