Активіст Сергій Стерненко виграв справу проти ексдепутата ОПЗЖ Киви про захист честі та гідності

Дата: 18 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд Києва визнав недостовірними і такими, що порушують честь та гідність, висловлювання колишнього депутата від партії ОПЗЖ Іллі Киви у бік громадського активіста Сергія Стерненка. У 2019 році Кива в ефірі каналів Zik та NewsOne називав Стерненка вбивцею, який має сидіти за гратами. 

Про це повідомляє юридична компанія “Міллер” на своїй сторінці у фейбуку.

Фото: 24 Канал
“Розгляд справи тривав три роки, і ось тепер Апеляційний суд нарешті визнав: висловлювання Іллі Киви є недостовірними і такими, що порушують честь та гідність Сергія Стерненка”, – написали в юридичній компанії.

Якщо екснардеп не спростує свої слова протягом 15-ти днів, його можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, Ілля Кива в ефірах проросійських телеканалів Zik та NewsOne заявляв таке: “Стерненко — это убийца! Человек, который подозревается в убийстве отца троих детей и только!”, “Стерненку проходить по уголовному делу как обвиняемый в убийстве! И он… — убийца…”. 

У 2018 році на Стерненка здійснили три напади, всі інциденти сталися в Одесі. У лютому його побили й завдали різаних ран, у травні влучили гумовою кулею в шию, а невдовзі двоє напали на нього біля будинку. Захищаючись, активіст поранив своїх нападників. Один із яких помер.

У червні 2020-го СБУ, повідомляючи про справу Стерненка, розповіла про “умисне вбивство” активістом свого нападника. У відповідь Стерненко разом з адвокатами звинуватили правоохоронців в упередженості та нагадали, що у повідомленні його публічно звинуватили у скоєнні злочину без рішення суду. 

2 грудня Київський апеляційний суд визнав, що інформація про нібито умисне вбивство нападника є лише версією слідства, а не існуючими та доведеними фактами. Протягом семи днів СБУ має видалити повідомлення та опублікувати резолютивну частину постанови суду. Це, як пояснюють в УГСПЛ, по суті означає спростування інформації.

Ще на початку березня генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова повідомила Іллі Киві, члену політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”, про підозру в державній зраді та публічних закликах до зміни меж території України. За її словами, на основі зібраних доказів можна вважати, що Кива своїми діями та висловлюваннями заподіяв колосальну шкоду державі Україна.

15 березня Верховна Рада достроково припинила його повноваження як депутата. Ще до початку повномасштабної війни Кива втік на територію Росії.

Позбавлений мандата колишній нардеп Ілля Кива звернувся до президента Росії Володимира Путіна – просить політичного притулку та громадянство.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter