Під посольством Росії вимагали звільнити ув’язнених українців

Дата: 15 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Українські активісти провели пікет біля посольства РФ у Києві і спробували передати послу список українців, затриманих або зниклих після анексії Криму.

Як пише “Українська правда“, про це сьогодні повідомив журналістам у ході акції “Безсмертний полк” народний депутат, керівник міжфракційного об’єднання “Крим” Олексій Гончаренко.

Я в руках тримаю резолюцію, яку ми передамо послу Росії в Україні Михайлу Зурабову з вимогою повідомити про долю українців, затриманих або зниклих безвісти в Криму після його окупації Росією“, – сказав Гончаренко.

Лист містить вимогу до російської сторони негайно звільнити з російських в’язниць Олега Сєнцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва та Олексія Чірнія.

Окрім цього, російську сторону закликають негайно розшукати громадян України, які пропали безвісти з початку окупації Криму, а саме Леоніда Коржа, Тимура Шаймарданова, Сейрана Зінедінова, Ісляма Джеппарова, Джевдета Іслямова і Ескендера Апселямова.

Активісти закликають знайти і покарати винних у смерті Решата Аметова, Едема Асанова і Біляла Білялова.

Учасники акції стали перед входом до посольства з портретами загиблих, зниклих безвісти та ув’язнених патріотів України.

Гончаренко спробував передати лист в посольство через співробітників правоохоронних органів, проте йому відмовили. Він повідомив журналістам, що має намір відправити дане звернення поштою.

Нагадаємо, сьогодні в окупованому Сімферополі суд засудив до 4 років і 2 місяців позбавлення волі учасника Євромайдану Олександра Костенка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter