Активісти принесли Шокіну під ГПУ гамівну сорочку

Дата: 28 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Від Генпрокурора вимагали виконати умови, без яких Україна не отримає безвізового режиму.

Як повідомляє “Українська правда“, зокрема, активісти вимагали замінити чотирьох членів конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора.

Пікет став реакцією на лист Генерального прокурора до міністра МЗС Павла Клімкіна. Після того, як Міністерство закордонних справ на Національній раді реформ оприлюднило вимогу щодо заміни членів комісії, Шокін у листі зазначив, що вбачає у таких діях МЗС “ознаки кримінального правопорушення, спрямованого на підрив авторитету органів державної влади“.

Активісти приїхали під будівлю Генпрокуратури разом із Автомайданом та лікарем-волонтером Арменом Нікогосяном на його автомобілі швидкої допомоги і привезли із собою гамівну сорочку, яку хотіли передати Шокіну.

Шокін – вже давно несамостійна та залежна від президента політична фігура. Влада його руками, руками окремих членів конкурсної комісії, депутатів у ВР, намагається будь-якою ціною отримати контроль над майбутньою антикорупційною прокуратурою“, – зазначив голова парламентського комітету з протидії корупції Єгор Соболєв.

Нагадаємо, Генпрокурор України Віктор Шокін відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, про що повідомив у листі до голови МЗС. Генпрокурор став на захист чотирьох прокурорів, призначених за його квотою у комісію, що має обрати кандидатури на адміністративні посади в Спеціальну антикорупційну прокуратуру.

Фото: espreso.tv

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter