Агента ФСБ з Житомирщини відправили за ґрати на вісім років

Дата: 13 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області засудив до восьми років позбавлення волі агента ФСБ РФ. 

Про це повідомляє СБУ.

22-річного чоловіка викрили ще у квітні поточного року. Завербований російською спецслужбою місцевий житель мав зняти на відео два військові об’єкти в області та зібрати інформацію про керівний склад підрозділів, зокрема компрометувальні дані.

Цікавила зловмисника й інформація щодо місця проживання військових, дані про їхній персональний автотранспорт, а також маршрути пересування.

Ще під час затримання агент ФСБ зізнався в скоєному та почав давати свідчення. З квітня він перебував під вартою.

Влітку цього року СБУ розповіла, як російська ФСБ намагалася завербувати українського спецслужбовця, шантажуючи його затриманим у Росії батьком. Той поїхав до країни, щоб зустрітися з товаришем. 

У СБУ назвали імена ефесбівців – Олексій Демченко та Дмитро Картавцев. Їх цікавили не тільки секретні документи, але й інформація про Запорізьку атомну електростанцію. Як наголошували тоді в Службі безпеки, це був не перший подібний випадок.

Минулого року СБУ викрила власного генерал-майора, який працював агентом ФСБ. Валерій Шайтанов обіймав посаду в Центрі спеціальних операцій “А” та паралельно був агентом російської спецслужби під псевдонім Бобиль. Його куратором у російському відомстві був полковник Ігор Єгоров, який входить до департаменту, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних і диверсійно-терористичних акцій на території як України, так і інших держав.

Шайтанов отримував розвідувальну інформацію від старших та вищих офіцерів СБУ. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter