Адвокати Богдана намагались заборонити трансляцію суду проти журналістів “Схем”

Дата: 19 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Захист голови Офісу президента Андрія Богдана просив суддів Шевченківського районного суду заборонити трансляцію засідання у справі про захист честі і гідності, яке він ініціював проти журналістів програми “Схеми”. 

Про це повідомляє “Радіо Свобода”. 

Підготовче засідання у справі перенесли на початок жовтня, адже не всі сторони процесу отримали відзив на позовну заяву і У відзиві відповідач викладає заперечення проти позову Богдана, який подала Наталія Седлецька. Перед засіданням адвокати голови Офісу президента просили суд заборонити ГО “Міжнародна антикорупційна асамблея” вести трансляцію, адже в процесі “можуть бути розповсюджені відомості про особисте життя позивача”. Суд відмовився задовольнити цю вимогу. 

“Дивно, що така публічна особа, як голова Офісу президента, так боїться розголосу. Інформація про його особисте життя в суді точно не буде розголошуватися, натомість йдеться про інформацію, що має значення для суспільства і тому була оприлюднена журналістами”, – прокоментував заперечення представників позивача адвокат “Радіо Свобода” Анатолій Попов.

Захисник журналістів додав, що Богдан “готує юридичні підстави для того, щоб не спілкуватися з журналістами в Україні”.

“В Офісі президента уже відкритим текстом говорять про те, що збираються “очищати четверту владу”. Очевидно, що інструментом цього обрано судові позови проти журналістів. Тим більше рішеннями суду зручно прикривати своє небажання спілкуватися з журналістами-розслідувачами і відповідати на їхні гострі питання. Журналісти “Схем” першими розповіли про бізнес Володимира Зеленського в Росії та випустили з десяток викривальних матеріалів про його команду і Богдана зокрема. Не дивно, що “Схеми” стали й одними з перших, яких голова Офісу президента потягнув у суд для “очищення”, – сказав Попов.

Як відомо, наприкінці серпня Богдан подав позов про захист честі і гідності проти журналістів програми “Схеми” та Національної суспільної телерадіокомпанії України. Відповідачами в позові вказано журналістів Валерія Єгошина, Максима Савчука, Наталію Седлецьку та ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”. Богдан вимагає спростувати інформацію про свої перельоти, зокрема до Російської Федерації та щодо перетинання білоруської повітряної ділянки кордону, яку поширили журналісти. 

Незадовго до цього Медіарух “Медіа за усвідомлений вибір” застеріг команду президента Володимира Зеленського від провокацій, спрямованих проти засобів масової інформації. Так експерти відреагували на поширену дезінформацію про відставку голови Офісу президента Андрія Богдана та його слова, що команді очільника держави не потрібні журналісти для спілкування із суспільством.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter