Адвокатка Людмила Вигівська отримала премію для юристів, які працюють у сфері запобігання та протидії сексуальному насильству

Дата: 22 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Адвокатка Людмила Вигівська отримала премію для юристів, котрі працюють у сфері запобігання та протидії сексуальному насильству, яку торік започаткувала Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем”.

Про це повідомила правниця та письменниця Лариса Денисенко.

Джерело: фейсбук-сторінка Лариси Денисенко

За її словами премію вручають представникам правничої професії, котрі запроваджують нові потерпілоорієнтовані підходи в правосудді, адвокатують права жінок, наполягають на чутливості, гідності, повазі до приватного життя, коли йдеться про статеві злочини, навчають інших людей, публічно відстоюють недискримінацію, гендерну рівність.

“Положення щодо премії є на сайті. Можна номінуватися самостійно або ж номінувати колег. Цього року в нас було небагато номінованих – 6. Але це були потужні голоси правосуддя і науки. Втім, лауреаткою стала адвокатка, включеністю, чутливістю, професійністю котрої ми пишаємося”, – зазначила Денисенко.

Також спеціальні подяки отримали юристи Олег Іванов та Наталія Радіонова

Нагадаємо, в середині червня поточного року перші 40 людей, постраждалих від сексуального насильства на війні, отримали компенсації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter