Адвокати Карпюка та Клиха шукають в Україні учасників Першої чеченської війни

Дата: 12 Січня 2016
A+ A- Підписатися

Адвокати ув’язнених в Росії українців Миколи Карпюка і Станіслава Клиха шукають свідчення невинуватості своїх підзахисних.

Про це “Укрінформу” розповів адвокат Ілля Новіков.

“Зараз на суді працює обвинувачення – надає свої матеріали. Захист тим часом продовжує працювати над пошуком доказів невиннуватості наших підзахисних. У тому числі шукаємо в Україні свідків захисту”, – розповів Ілля Новіков.

Він нагадав, що йдеться про так званий “Новорічний штурм” Грозного 31 грудня 1994 року. У зв’язку з такою датою не так просто знайти свідків, які можуть підтвердити, що 21 рік тому саме в цей святковий час спілкувалися з Карпюком та Клихом.

Також адвокати шукають в Україні тих людей, які справді брали участь у Першій чеченській війні і сподіваються, що суд погодиться допитати їх у форматі відеозв’язку.

За прогнозами Новікова, судовий процес Карпюка-Клиха має завершитись у березні-квітні.

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Клиха та Карпюка як членів організації УНА-УНСО в боротьбі проти російських федеральних сил наприкінці 1994 – початку 1995 рр.

Як раніше заявив адвокат Миколи Карпюка Дока Іцлаєв, українська влада зацікавлена в тому, щоб його підзахисний отримав обвинувальний вирок. Такі висновки він зробив з того, як швидко Дніпровський райвідділок Києва припинив раніше порушене кримінальне провадження у зв’язку зі зникненням Миколи Карпюка на території Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter